14 juli 2015

Boyd Exell met grootse toekomstplannen in Nederland

De Australische drievoudig wereldkampioen vierspannen, Boyd Exell, heeft zich in januari dit jaar gevestigd in het Noord-Brabantse Borkel en Schaft, een klein dorp pal onder Valkenswaard. Hoewel de stal al volledig werkzaam is, rijden de grondwerkers en graafmachines nog steeds af en aan, want de Australiër heeft grootse plannen. 


Foto: Krisztina Horváth

Hoewel Exell en zijn gezin volledig gesetteld waren in Engeland, ze resideerden er 25 jaar, begon enkele jaren geleden het idee te broeien toch naar het ‘vaste land’ te verhuizen. “Dat het uiteindelijk Nederland geworden is, is toeval”, vertelt Exell. “Het had ook België of Duitsland kunnen zijn. We hebben voornamelijk gekeken of accommodatie en ligging geschikt zijn voor de mensport.” Het internationale menseizoen speelt zich grotendeels af op het Europese continent. “Het scheelt enorm in reistijd nu ik niet meer van en naar met de boot hoef”, verklaart Exell.

De Australiër heeft grotere plannen met zijn nieuwe complex dan alleen een goed onderkomen voor zijn wedstrijdstal. “Volgend jaar wil ik hier een complete driesterrenwedstrijd organiseren”, doet hij uit de doeken. De officiële opening van Exell Equestrian staat gepland voor juni volgend jaar. Tegelijkertijd met de wedstrijd. Boyd Exell: “Bij deze is iedereen die geïnteresseerd is en benieuwd is geraakt naar onze stal van harte uitgenodigd!”

Bron: Horses.nl