20 juni 2014

Boyd Exell naar Paard & Koets

Met gepaste trots kondigt de organisatie van ‘Paard & Koets’ aan dat tweevoudig wereldkampioen vierspannen Boyd Exell van de partij is op het vernieuwde men-evenement in Ermelo. De Australische menner, die al geruime tijd alle ranglijsten aanvoert, reist voor deze gelegenheid speciaal naar Nederland.

Hij verleent beide dagen zijn medewerking aan het programma van Paard & Koets, waarbij hij zelf plaatsneemt op de bok en alles vertelt over zijn trainingsmethode. Daarnaast geeft hij clinics waarbij hij Nederlandse en Belgische menners begeleidt vanaf de zijlijn. Hij gaat onder andere in op nauwkeurigheid binnen de marathonhindernis, en kijkt daarbij op welke manier dressuur de basis kan zijn om een hindernis op de juiste manier te rijden. Tijdens de clinics wordt er gezorgd voor een vertaling naar het Nederlands.

De 41-jarige Australiër, die in Engeland woont, won in 2012 in Riesenbeck voor de tweede opeenvolgende keer de wereldtitel bij de vierspannen, in 2014 schreef hij in Bordeaux voor de vierde keer de Wereldbekerfinale indoor vierspannen op zijn naam. De sympathieke professional vierde vorig jaar in Aken ook nog een bijzonder lustrum doordat hij daar zijn vijfde zege noteerde tijdens het prestigieuze CHIO.
Paard & Koets vindt plaats in vernieuwde vorm op zaterdag 1 november en zondag 2 november op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo.

Kijk voor meer informatie op www.paardenkoets.nl.