14 november 2015

Boyd Exell wint Best Athlete Award

Vierspanrijder Boyd Exell heeft opnieuw geschiedenis geschreven. De 43-jarige in Valkenswaard woonachtige Australiër won gisteravond in San Juan, Puerto Rico, de prestigieuze Reem Acra Best Athlete Award. Exell is de eerste menner in de zevenjarige geschiedenis van deze FEI verkiezing die de prijs wint. Exell was vorig jaar ook genomineerd, toen ging de Award naar Jeroen Dubbeldam.


De titel Reem Acra Best Athlete is bedoeld voor paardensporters die de afgelopen 12 maanden uitzonderlijke hippische prestaties hebben neergezet en de sport naar een hoger niveau hebben getild. Exell had concurrentie van voltigeur Jaques Ferrari (FRA), eventer William Fox Pitt (GBR), eventer Ingrid Klimke (GER), dressuuramazone Charlotte Dujardin (GBR) en Jeroen Dubbeldam (NED).
Boyd Exell kreeg de Award uitgereikt uit handen van juryvoorzitter Bo Derek:

“Ik voel me zeer vereerd dat ik hier mag zijn en dat ik deze prijs heb gewonnen. Het is super dat het mennen het dit keer heeft gewonnen van de olympische disciplines!
Het gaat ook niet om mij, het gaat om de mensport. Ik probeer me gewoon te concentreren op mijn werk met de paarden.
Het geheim van mijn succes is het team van mensen om mij heen. Ik heb een fantastische groep sponsors, vrienden en menners die mij hebben bijgestaan op weg naar de top. Zij vormen een enorme steun voor me. Ik vind het heerlijk om paarden te trainen en zo werkt het perfect samen.
De toekomst van de mensport ziet er goed uit. De andere paardensportdisciplines kunnen hun borst nat maken: Driving is coming!," aldus Exell.