1 maart 2010

Bram Chardon komt naar de Bixiedag!

Jeugdmenner Bram Chardon komt op dinsdag 4 mei naar de Bixiedag! Bram geeft op deze speciale dag voor jeugdige ruiters, amazones en menners een spectaculaire clinic met zijn vierspan Welsh pony’s. De 16-jarige Bram werd vorig jaar kampioen in de klasse 3 en maakt dit seizoen de overstap naar de klasse 4. Net als zijn vader IJsbrand heeft Bram een enorme passie voor de mensport waarover hij tijdens de Bixiedag uitgebreid vertelt aan de Bixiekids.

De Bixiedag is een leuke en leerzame dag voor kinderen tussen de 7 en 13 jaar oud met eigen pony. De kinderen kunnen meedoen aan één van de wedstrijdrubrieken (dressuur, springen of mennen) in alle Bixie-klassen en in de officiële klassen B en L. Voorafgaand aan de proef of het parcours krijgen de kinderen tijdens het losrijden aanwijzingen van een gediplomeerd instructeur.
De wedstrijdrubrieken zijn slechts een onderdeel van de Bixiedag. De kinderen kunnen meedoen aan ponyspelen, een cross- of voltigeles volgen en met hun pony op de foto. Ook is er een vliegend tapijt en kunnen ze hun krachten meten tijdens het touwtrekken met trekpaarden. Tot slot doen alle kinderen mee aan de versierwedstrijd; degene met de mooist versierde pony wint een leuke prijs.
Ook voor de ouders is er een interessant programma. Naast het kijken naar alle onderdelen en het aanmoedigen van hun kind, kunnen zij zich vermaken in het gezellige strodorp met verschillende stands waar de hele dag diverse demonstraties worden gegeven. De KNHS Bixiedag staat bol van activiteiten voor de hele familie.
Kijk voor meer informatie op www.knhs.nl/bixiedag