2 september 2015

Breda: alle Nederlandse pony’s goedgekeurd

De pony’s van de Nederlandse deelnemers aan het WK ponymennen in Breda zijn vanmorgen goedgekeurd en de wedstrijd kan beginnen! De pony’s van teamleden Jan de Boer, Bram Chardon, Ewoud Boom, Dirk Neerincx, Rodinde Rutjens, Tamara Pijl, Marissa Schuiling en Arion Vissers werden zonder problemen goedgekeurd.


Foto: Krisztina Horváth


Foto: Krisztina Horváth

Individueel deelnemer Aart van de Kamp junior had even een spannend moment toen zijn pony Banjer naar de holding box werd verwezen, maar bij de tweede keer opdraven bleek de 15-jarige ruin helemaal fit to compete. Joey van der Ham, Jannes Kinds, Woutera van de Kamp, Karel van Kekem, Tonnie Cazemier en Yvonne de Ruyter nemen eveneens op individuele titel deel en hun pony’s kwamen probleemloos door dit eerste, spannende onderdeel van het WK tijdens Outdoor Brabant.

Drie van de in totaal 246 voorgebrachte pony’s kregen helaas geen groen licht. De Britse tweespanrijder Alan Clarke en de Zwitserse tweespanmenner Christof König moeten het deze wedstrijd met twee van hun drie pony’s doen. Voor de Zweedse enkelspanrijdster Linnea Kristiansen viel het doek toen haar 14-jarige ruin Plassens Lucky Luke het sein ‘not fit to compete’ kreeg.

Klik hier voor de foto's.

Klik hier voor de startlijsten en uitslagen.