2 september 2010

Breda: einde WK voor Albert Dussel

Voor Albert Dussel is het Wereldkampioenschap Para Equestrian Mennen in Breda helaas al voorbij. De 42-jarige menner uit Assen heeft een ernstige ontsteking aan zijn been en moet vanavond nog aan het infuus in het ziekenhuis in zijn woonplaats.


Dussel liep tijdens de menwedstrijd in Hellendoorn eerder dit seizoen een wond op aan zijn been toen hij omkiepte in de marathon. De wond heelde, maar er ontstond een ontsteking in zijn been die deze week begon op te spelen: “Ik heb een hele hoge pijngrens, dus ik had er niet zo’n last van, maar mijn been zag er niet goed uit. Het is ongelofelijk balen dat dit juist nu gebeurt, hier in Breda, tijdens een WK in eigen land,” vertelt een zeer geëmotioneerde Dussel. “Ik heb vandaag een hele goede dressuurproef gereden en er had zeker een mooie klassering voor mij ingezeten, maar ik moet aan mezelf denken, ook al is het moeilijk. Ik had eigenlijk hier in Breda al aan het infuus gemoeten, maar gelukkig mocht ik naar het ziekenhuis in Assen.”

Albert Dussel moest zich helaas na zijn 7e plaats in de dressuur uit de wedstrijd terugtrekken wegens gezondheidsproblemen.

Uitslagen Breda Hippique

Bron: Hoefnet.nl
Overname zonder voorafgaande toestemming van de redactie is niet toegestaan.