4 september 2015

Breda: Koos de Ronde wint vaardigheid

Koos de Ronde bleef vanmorgen in de stromende regen in Breda als enige foutloos in de pittige vaardigheidsproef, het tweede onderdeel van de landenwedstrijd voor vierspannen tijdens Outdoor Brabant. De Ronde is hiermee Boyd Exell voorbij gestreefd in het tussenklassement, dat wordt aangevoerd door IJsbrand Chardon.

Internationaal parcoursbouwer Jeroen Houterman had een mooi parcours opgesteld in de springring in Breda, waar de springruiters vanmorgen moesten wijken voor de vierspannen. Doordat een aantal springhindernissen was blijven staan konden de menners niet alle kegelpoorten goed zien en was de winst voor de menner met het beste geheugen. Na de eerste drie deelnemers besloot de jury vanwege de regen die de ondergrond zeer modderig en glad maakte, de toegestane tijd met 9 seconden te verruimen.
Koos de Ronde reed een prachtige foutloze rit binnen de tijd en schreef hiermee dit onderdeel op zijn naam. IJsbrand Chardon bleef eveneens binnen de tijd, maar moest een balletje incasseren. Chardon behoudt de leiding in de individuele tussenstand, Koos de Ronde volgt hem op drie punten achterstand en moet morgen in de marathon 12 seconden sneller rijden dan Chardon om hem van de eindzege te weerhouden. Boyd Exell verslikte zich in het parcours en zakte naar de derde plaats. Theo Timmerman liet tijdfouten noteren en staat na de dressuur en de vaardigheid op de achtste plaats.
Peter de Ronde staat 13e, voor Hans Heus. Edwin van der Graaf werd uitgesloten nadat hij een fout parcours reed.

Klik hier voor de uitslagen.