5 september 2015

Breda: Marathonzege voor Marissa Schuiling

Marissa Schuiling moest na haar tegenvallende dressuurprestatie vroeg van start en profiteerde hier gretig van. De 19-jarige student verpleegkundige stuurde haar NRPS-merrie Kyra strak en nagenoeg foutloos door de acht hindernissen, ontworpen door Jeroen Houterman (Meterik): “Ik had alleen in de eerste hindernis even een hapering, maar dit kon ik snel en goed oplossen,” vertelt een blije Schuiling. “Ik kon rijden wat ik wilde, het liep super!”


Foto: Krisztina Horváth

In het tussenklassement is de regerend Nederlands Kampioene opgeklommen naar de zesde plaats. Arion Vissers (Rucphen) eindigde op een mooie 11e plaats in de marathon en is de top tien binnen gedrongen. Tamara Pijl (Loosdrecht) eindigde nipt achter Vissers in de marathon en staat op de vierde plaats in het algemeen klassement op slechts zes strafpunten verschil met leider Fabian Gänshirt uit Duitsland. Dressuurwinnaar Martin Hölle uit Hongarije moest veel toegeven in de marathon en is gezakt naar de tweede plaats. De Duitse Katja Helpertz staat met slechts 1,72 strafpunten verschil op Pijl op brons, zodat de medaillekansen voor Pijl zeker nog niet verkeken zijn.
Individueel deelneemster Yvonne de Ruyter (Rotterdam) bezet na twee onderdelen de 17e plaats. Tonnie Cazemier (Jonkersvaart) werd gediskwalificeerd wegens overmatig zweepgebruik.

Klik hier voor de uitslagen.

Klik hier voor het fotoalbum.