5 september 2015

Breda: Nederlands ponyteam en Bram Chardon op goudkoers

Met Aken nog vers in het geheugen, waar vader IJsbrand in de marathon te veel liet liggen, besloot Bram Chardon in de rust alsnog vol in de aanval te gaan: “Ik zag Steffen Brauchle de eerste hindernis binnenvliegen en hij ging wel zo hard en kort dat ik ter plekke besloot er maar gelijk vol voor te gaan,” vertelt een enthousiaste Bram.


“Ik wilde het niet laten afhangen van de vaardigheid en nu sta ik tien punten voor, dus dat is gewoon super.” Chardon had geen enkele hapering, alleen een balletje in hindernis vijf, maar dit bracht zijn voorsprong niet in gevaar. “Het was echt een hele zware marathon, maar mijn pony’s hebben het super gedaan, gewoon absurd hoe goed.”
Individueel deelnemer Joey van der Ham (Noordwijk) zette met zijn vierde plaats het tweede beste Oranje resultaat neer in de marathon en is opgeklommen naar de 8e plaats in het klassement. Jan de Boer (De Vecht) staat momenteel net naast het podium, maar de verschillen met de op zilver staande Brauchle en de Belg Nathan Nijs zijn minimaal, zodat er morgen in de afsluitende vaardigheid nog van alles kan gebeuren.
Jannes Kinds (Balloo) en Aart van de Kamp jr. (Ermelo) eindigden respectievelijk op de 10e en 11e plaats in de marathon.

Bondscoach Ad Aarts (Liessel) was heel tevreden over de prestaties van de Nederlandse menners: “Ik ben heel blij dat een aantal jonge menners zoals Marissa en Rodinde vandaag uitstekend gepresteerd hebben. De marathon was een ware uithoudingsproef, met name de laatste hindernis was erg zwaar, het is een echt WK hier in Breda. We gaan nu met het landenteam aan de leiding, morgen in de vaardigheid gaan we het afmaken!”

Klik hier voor de uitslagen.

Klik hier voor het fotoalbum.