4 september 2009

Breda: Nederlands team neemt fikse voorsprong

Het Nederlandse vierspanteam heeft in de dressuur een fikse voorsprong opgebouwd op de concurrentie. Met drie rijders in de top vijf gaat Nederland aan de leiding in het landenklassement met 22 punten voor op Duitsland.


IJsbrand Chardon moest tijdens het eerste onderdeel van Breda Hippique, de dressuur, zijn meerdere erkennen in zijn rivaal Boyd Exell uit Australië. Op één jurylid na was het jurycorps het er over eens dat Exell de eerste plaats verdiende. Theo Timmerman eindigde in het 33 deelnemers tellende veld op de derde plaats, voor Christoph Sandmann en het derde Nederlandse teamlid Koos de Ronde.

De ponyvierspanrubriek werd op naam geschreven door Tinne Bax uit België, die onlangs op het WK in Greven-Bockholt de bronzen medaille veroverde. Yvonne Houten zette de beste Nederlandse prestatie neer en eindigde als vierde, achter Bax’ landgenoten Mia Allo en Jan Nijs.

Ondanks de fikse windstoten in Breda bleef het gelukkig de hele dag droog en kon het publiek, dat goed vertegenwoordigd was op de terreinen van de Prinsenhoeve, genieten van mooie vierspansport. De live scoring bleek een schot in de roos en zorgde voor veel belangstelling voor de vierspandressuur.
 

Klik hier voor alle uitslagen en startlijsten.