6 december 2008

Budapest: Goede vierde plaats voor De Ronde

Koos de Ronde is vanmiddag als vierde geëindigd in de warming up wedstrijd van de Wereldbeker vierspannen in de Hongaarse hoofdstad Budapest.
De winst ging naar de Australiër Boyd Exell. De Hongaarse wild card rijder Jozsef Dobrovitz zette weliswaar de snelste tijd neer maar moest door een afgeworpen balletje genoegen nemen met de tweede plaats. Fredrik Persson uit Zweden legde beslag op de derde plaats.
 De organisatie in Budapest had naast Dobrovitz nog twee wild cards uitgedeeld voor dit topevenement, dat vanmiddag nagenoeg uitverkocht was. De Hongaarse nieuwkomer Peter Juhasz, leerling van Jozsef Dobrovitz, kon met zijn span tuigpaard gefokte KWPN-ers en een Westfalen ruin geen potten breken. Ook de door het Nederlandse bedrijf Havens gesponsorde Lajos Móro kon niet in de buurt komen van het hoge Wereldbekerniveau en eindigde op de zevende plaats. De Zwitser Daniël Würgler start zijn Wereldbekerseizoen in Budapest en was tevreden over zijn twee groene voorpaarden, waarmee hij zesde werd. Hoewel Zoltan Lázár voor eigen publiek full speed van start ging kon hij dit tempo niet vasthouden en moest hij mede door een afgeworpen balletje genoegen nemen met de vijfde plaats.
Koos de Ronde reed een zeer strakke rit, waarover hij naderhand goed te spreken was. Een klein communicatiefoutje met zijn voorpaarden in de meervoudige hindernis kostte hem net de derde plaats. De Ronde start evenals tijdens de seizoensopener in Hannover met twee bonte paarden van zijn vader in het achterspan, de schimmelruin van zijn moeder en zijn eigen zwarte Charley als voorspan.
Gezien de snelle tijden en het mooie parcours dat door alle deelnemers als heel goed en snel te rijden werd beschouwd, staat het Hongaarse publiek morgen een spannende wedstrijd te wachten.


Koos de Ronde in actie in Budapest met vuurwerk op de brug.
Foto: Rinaldo de Craen

Uitslag warm up wedstrijd Budapest:
1. Boyd exell (Aus) 115.55 (0)
2. Jozsef Dobrovitz (Hun) 119.74 (5)
3. Fredrik Persson (Swe) 123.31 (0)
4. Koos de Ronde (Ned) 123.43 (5)
5. Zoltan Lázár (Hun) 124.67 (5)
6. Daniel Würgler (Sui) 130.22 (10)
7. Lajos Móro (Hun) 152.88 (15)
8. Peter Júhasz (Hun) 197.62 (15)