23 juli 2009

CAI Beekbergen 2009: Van Tergouw op voorsprong

Gastvrouw en organisator Mieke van Tergouw heeft vanmiddag de dressuur gewonnen van de 25ste editie van de internationale menwedstrijd in Beekbergen. Van Tergouw reed met Talos en Urano een prachtige proef op eigen terrein die door vier van de vijf internationale juryleden met de eerste plaats werd beloond.


Mieke van TergouwVan Tergouw heeft hiermee een ruime voorsprong genomen op de winnaar van 2008 Ben Gosschalk en Riant menner Claudio Fumagalli. Vanmorgen was het de beurt aan de enkel-en tweespan pony’s die in Beekbergen gaan uitmaken wie er naar het WK mag. Bij de enkelspan pony’s was het Yvonne de Ruyter die de winst pakte, bij de tweespan pony’s zette Ewoud Boom de beste proef neer.

Ondanks de wisselende weersomstandigheden waarbij regenbuien en zonneschijn elkaar afwisselden, kon de wedstrijd in Beekbergen toch rekenen op een fiks aantal toeschouwers. Morgen komen de vierspan pony’s en vierspan paarden in de ring. Voor de vierspan paarden is de dressuurproef van morgen tevens het eerste onderdeel van het Nederlands Kampioenschap dat in Beekbergen wordt verreden.

Klik hier voor de startlijsten, uitslagen en hindernistekeningen.