1 juli 2024

CAIO Aken 2024: Volg de vierspannen via livestream!

Nog enkele dagen en dan start het prestigieuze 4* CAIO met Wereldbekerkwalificatie in het Duitse Aken. De wedstrijd met de altijd spannende landencompetitie is via livestream te bekijken, onder andere via ClipMyHorse.

Op woensdag 3 juli worden de paarden van de vierspanmenners veterinair gekeurd. De dressuur wordt op donderdag verreden. Op vrijdag vindt net als andere jaren de Top Score Competitie plaats. Deze competitie maakt geen deel uit van de individuele- en landenklassement over drie onderdelen, maar het is spectaculair en er wordt gestreden om mooie geldprijzen. In dit speciale vaardigheidsparcours kunnen de rijders hun eigen lijnen kiezen. Er moet strategisch gekozen en gereden worden, want er is geen vaste volgorde van de poorten. De rijders moeten binnen maximaal drie minuten zoveel mogelijk punten verzamelen. Elke poort heeft zijn eigen waarde aan punten, afhankelijk van de moeilijkheidsgraad. Daarnaast kan elke poort maximaal twee keer gereden worden. Zaterdag is zoals gebruikelijk de marathondag en zaterdagavond is de Jump & Drive op zondag wordt de afsluitende vaardigheid gereden.

Tijdens het CAIO Aken is er van alles te doen voor het publiek. Het strodorp heeft voor elk wat wils, van culinair, mode, demonstraties en winkeltjes: een feest om mee te maken!

Nederland is vertegenwoordigd met IJsbrand en Bram Chardon en Koos de Ronde; de Belgen starten met Dries Degrieck, Glenn Geerts en Tom Stokmans.

Klik hier voor het programma

Klik hier voor meer informatie


IJsbrand Chardon Aken 2023
Foto: Sonja Scharf

Auteursrechten voorbehouden. Overname zonder bronvermelding en toestemming via [email protected] niet toegestaan.