21 oktober 2023

Chapeau! voor Rob van Erp

In het weekend van 31 september en 1 oktober organiseerde Menvereniging De Postkoets haar jaarlijkse Menwedstrijd op de terreinen in Moerenburg, Tilburg Oost. Tijdens de prijzenceremonie werd de Chapeau! uitgereikt, de ereprijs van de Stichting Bevordering Wedstrijdmensport. Deze ereprijs is bedoeld om mensen die veel op de achtergrond voor de mensport betekenen, te laten weten hoe zij worden gewaardeerd. De eer gaat deze keer naar Rob van Erp.

Twee bestuursleden van de Stichting Bevordering Wedstrijdmensport Hein Verhofstad, Corin Sweegers en de laatste winnaar van de Chapeau!, in 2022 Jeroen van Dongen, bepalen met elkaar wie hem krijgt.

Rob is heel veel jaren actief geweest als vrijwilliger, parcoursbouwer, kartrekker, organisator in onder andere Heukelom, maar ook in Helvoirt, Breda, Tilburg en Oirschot. Dit jaar kondigde hij aan dat hij ermee ging stoppen om de hele wedstrijd in Heukelom van A tot Z te regelen. Een aderlating zoals vele menners weten.

Voor alles had Rob wel een oplossing en anders kende hij wel iemand die het op kon lossen. Corin Sweegers zegt over Rob: “Je doet nooit tevergeefs een beroep op hem. Rob kent iedereen, heeft een tomeloze inzet, is superhandig en is al die jaren enthousiast bezig geweest.”

Grote verrassing

Het was een grote verrassing voor Rob, die toevallig tijdens de prijsuitreiking in het publiek stond. Hij schrok ervan, maar vond het geweldig en ontving de Chapeau! uit handen van Jeroen van Dongen en Corin Sweegers.

Doordat hij zelf gestopt is met de mensport, staat hij steeds verder van de menners af. Hij heeft een jong gezin en daardoor heeft hij besloten te stoppen als parcoursbouwer. Rob blijft zich inzetten voor Tilburg en Heukelom voor het facilitaire gedeelte van de wedstrijden. Zeker zo belangrijk, want de stroom- en toiletvoorzieningen en horeca moeten ook draaien tijdens een wedstrijd.

Winnaars Chapeau!

Eerder winnaars van de Chapeau!

1999: Fred Kevenaar
2000: Jan Cornelissen
2001: Henk van de Westerlo
2002: Willy Kokke
2003: Joan Backer
2004: Paul van Geloven
2005: Rita Hoefnagels
2006: Marja Angenent
2007: Cindy Timmer
2008: Jo Lauvenberg

2018: Nederlandse rekenkamer
2019: Ties van Gog
(2020: niet uitgereikt vanwege coronapandemie)
2021: Diny van den Oever
2022: Jeroen van Dongen
2023: Rob van Erp


Rob van Erp in 2018
Foto: Photowerken