5 augustus 2008

Chardon, De Ronde en Weusthof in Nederlands vierspanteamVelstra maakte maandagavond zijn keuze bekend: “Mark heeft de afgelopen wedstrijden steeds bewezen een uitstekende marathonrijder te zijn. Ook in de vaardigheid kan hij foutloos rondkomen. We moeten nog wat sleutelen aan zijn dressuurproef, maar ik heb met Mark een sterke derde man in het team.”
Voor Mark Weusthof wordt het zijn vierde Wereldkampioenschap, zijn derde als lid van het Nederlandse team. In 2002 in Jerez de la Frontera behaalde de 35-jarige Twentenaar samen met Chardon en Ton Monhemius het teamgoud, in 2006 in Aken droeg Weusthof zijn steentje bij aan het teamzilver. Voor Koos de Ronde wordt het grootschalige evenement in Beesd zijn derde WK-deelname. De Ronde maakt sinds 2004 vast deel uit van het Nederlandse team. IJsbrand Chardon is met twaalf WK-optredens absoluut recordhouder en zal in Beesd de jacht gaan naar zijn vierde gouden medaille.
Het Nederlandse team behaalde vijf keer eerder het teamgoud, waarvan twee keer in eigen land, in Apeldoorn 1982 en 1988. Chardon, De Ronde en Weusthof nemen het in Beesd op tegen teams uit 16 verschillende landen. Bondscoach Velstra gaat voor goud in Beesd: “We gaan uiteraard ons best doen, maar er zijn nog meer kapers op de kust. Hongarije en Zweden zijn sterke concurrenten en ook de USA heeft laten zien haar mannetje te kunnen staan.”

De deelnemers strijden om zowel de individuele-als de teammedailles. Nederland mag als gastland negen deelnemers afvaardigen en Velstra maakte al eerder bekend dat naast het genoemde trio ook Herman ter Harmsel (Rijssen), Hans Heus (Eerbeek), Ton Monhemius (Halfweg), Peter de Ronde (Zwartewaal), Harry de Ruyter (Kessel, Lb.) en Theo Timmerman (Putten) begin september in actie komen op de schitterende terreinen van landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in het Gelderse Beesd.

Bron: KNHS/CT

Mark Weusthof (Rossum, Ov.) is door bondscoach mennen Tjeerd Velstra (Epe) aangewezen als derde teamlid voor het WK Vierspannen van 3 tot en met 7 september in Beesd. IJsbrand Chardon (Den Hoorn) en Koos de Ronde (Zwartewaal) waren al eerder zeker van een plaats in het Nederlandse team.