20 juni 2008

Chardon en Nederlands team aan kop in BredaIJsbrand Chardon en het Nederlandse vierspanteam gaan aan de leiding in het individuele-en landenklassement van de internationale vierspanwedstrijd van Breda Hippique. Chardon verliet met een monsterscore van 35,46 punten de ring en brak daarmee niet alleen alle records, maar sloeg tegelijkertijd een enorm gat met zijn concurrenten.

Ook Koos de Ronde staat er bijzonder goed voor in Breda. Hij zette een score neer van 41,73 punten en bezet daarmee de tweede plaats in het individuele klassement. Derde teamlid Mark Weusthof werd vandaag negende.
Chardon was dik tevreden over zijn resultaat: “Mijn doel is om in de dressuur een zo groot mogelijk gat te slaan met mijn concurrenten, en dat is gelukt. Voor mijn gevoel kun je momenteel alleen in de dressuur echt voorsprong nemen, in de marathon zit iedereen te dicht op elkaar als het om de resultaten gaat.”
De drievoudig Wereldkampioen uit Den Hoorn ziet de marathon, gebouwd door internationaal parcoursbouwer Johan Jacobs, wel zitten: “ Het is een mooi, technisch en paardvriendelijk parcours. De nieuwe hindernis met de brug wordt heel lastig, maar is hetzelfde voor iedereen.”

In het landenklassement staat Nederland momenteel twintig punten voor op runner-up Zwitserland, gevolgd door Duitsland, België en de Nederlandse Antillen.

Bij de vierspan pony’s gaat de Duitser Tobias Bücker aan de leiding, gevolgd door regerend Wereldkampioen Jan de Boer. De voor Amerika uitkomende Française Laurie Astegiano bezet de derde plaats.

Morgen gaat om 10.00 uur de marathon van start, waarbij de eerste pony vierspanrijder om 11.00 uur in de eerste hindernis wordt verwacht. Het eerste paardenvierspan betreedt vanaf 13.00 uur het hoofdterrein van landgoed De Prinsenhoeve in Breda.