3 juli 2008

Chardon en team denken achterstand goed te kunnen maken

Tussen twee Amerikanen, Chester Weber (eerste) en Tucker Johnson (derde), was IJsbrand Chardon (Den Hoorn) vanmiddag in de dressuurproef van het CAIO Aken ,the best of the rest.’ De Westlander was super tevreden met zijn tweede plaats. ,,Het liep fantastisch, iedereen was laaiend enthousiast, het was een dijk van een proef.”

Twee kleine foutjes in de uitgestrekte draf kostten Chardon de overwinning. ,,Ik sta amper twee punten achter Weber, voor hem geldt dat de marathon niet zijn specialiteit is. Dus die achterstand moet ik zaterdag wel goed kunnen maken.” Of dat ook in de landenwedstrijd lukt, is de vraag. Koos de Ronde (16e) en Mark Weusthof (22e) eindigden in de achterhoede en de marge met de Amerikanen bedraagt 15 punten. ,,Dat is een heel eind, maar we gaan er alles aan doen om dat gat nog te dichten”, zei Chardon.

Gelukkig heeft de regenval in Aken niet tot problemen geleid. ,,De baan was hierdoor wat zwaarder, maar er kon een goede dressuurproef worden afgewerkt”, aldus Chardon die ’s middags ook kon constateren dat het parcours voor de marathon er goed bij ligt. ,,Ik verwacht daar geen problemen.”

Die problemen waren er wel voor Koos de Ronde wiens rechter achterpaard Bilbo een goede score in de weg stond. ,,Hij was geïmponeerd door de ring, stak het hoofd omhoog en ja, dan ben je weg”, zei echtgenote Marie de Ronde. ,,Jammer en frustrerend, maar het beste onderdeel voor Nederland, de marathon, komt nog.”

Ook Mark Weusthof was na zijn optreden in mineur. De Twentenaar moest als allereerste in actie komen. ,,Dat is nooit prettig en ik heb daar eigenlijk het hele seizoen al last van, ze moeten me steeds hebben als het om de startvolgorde gaat”, zei de menner uit Rossum. ,,Op zich reed ik niet eens verkeerd, maar het voorpaard, Isovlas Rolendus ging galopperen toen er een uitgestrekte draf moest zijn. Tsja, dat kost je gewoon een hoop punten.”

Bron: KNHS