19 september 2010

Chardon gaat voor de dressuur in Kentucky

IJsbrand Chardon heeft de paarden bekend gemaakt waarmee hij start op de Wereldruiterspelen in Kentucky. Chardon laat de ervaren 15-jarige Argus thuis en rijdt in Kentucky met de 7-jarige Whooper. De professional kiest hiermee duidelijk voor een hoge dressuurscore op de naderende Wereldruiterspelen.


“Ik wil iedere punt pakken in de dressuur,” licht Chardon zijn keuze toe. “Ik ga naar Kentucky met maar een doel, en dat is winnen. Whooper heeft laten zien dat hij een absolute aanwinst is voor de dressuur en in dit onderdeel wil ik mijn eerste slag slaan.”
Chardon nam deze weloverwogen beslissing na lang nadenken, want de viervoudig Wereldkampioen realiseert zich dat hij wel iets risico neemt door de routinier Argus thuis te laten. Maar Chardon voelt zich gesteund door bondscoach Tjeerd Velstra die 100% achter de keuze voor Whooper staat.

In de dressuur zal Chardon gebruik maken van Isovlas Paganini, Isovlas Tango, Whooper en Zidane. Voor de marathon zet Chardon de 10-jarige Tomasson in.
Met uitzondering van Whooper maakt Chardon gebruik van alle paarden waarmee hij in Beesd 2008 zijn vierde Wereldtitel in de wacht sleepte:

Isovlas Paganini, ruin, 16 jaar, Zweeds Warmbloed (v. Falleur)
Isovlas Tango, ruin, 14 jaar, Zweeds Warmbloed (v. Bolero)
Zidane, ruin, 18 jaar, ruin, KWPN (v. Flemmingh)
Tomasson, ruin, 10 jaar, KWPN (v. Karandasj)
Whooper, ruin, 7 jaar, KWPN (v. Sir Sinclair).