11 september 2010

Chardon maakt smakker op Horse Event (met filmpje)

Tijdens de afsluitende ereronde van de show 'Op WEG naar Kentucky' op Horse Event heeft viervoudig Wereldkampioen Ijsbrand Chardon gisteren een flinke smakker gemaakt. Chardon stond achterop bij het ponyvierspan van Nick Weijtens waarmee hij de show won. Tijdens de ereronde ging het rijtuig om waarbij Chardon onzacht werd gelanceerd over de heg in de greppel.

Chardon en de koetsier stonden snel weer op, maar de tweede groom kwam vervelender terecht en bleef op de grond liggen, dit tot schrik van de omstanders. EHBO en een ambulance waren snel aanwezig. Nadat de groom was nagekeken door het ambulance-personeel, bleek het gelukkig allemaal mee te vallen. De groom was uit voorzorg stil op de grond blijven liggen en kon na controle op eigen gelegenheid naar huis, met enkel een schram in het gezicht. De koetsier en de pony’s kwam met de schrik vrij.
IJsbrand Chardon liep een aantal schaafwonden op en kwam stijf uit de strijd: “Ik heb niets gebroken en dat is het belangrijkst,” vertelt Chardon. “Ik ben wel even naar de EHBO geweest, maar alles was in orde. Ik wilde het zekere voor het onzekere nemen met het WK in Kentucky in het vooruitzicht. Ik heb alle geluk van de wereld gehad dat ik er zonder blessures uit ben gekomen.”

Bron: Hoefnet/Horse Event