25 juni 2009

Chardon mikt op twaalfde titel in Aken

ERMELO (KNHS)- Van 1 tot en met 5 juli vertegenwoordigen vierspanrijders IJsbrand Chardon (Den Hoorn), Koos de Ronde (Zwartewaal) en Theo Timmerman (Putten) de Nederlandse driekleur op het CHIO in Aken. Na de glorieuze teamoverwinning en Chardon’s elfde zege op ’s werelds grootste paardensportevenement in 2008, mikt de viervoudig Wereldkampioen dit jaar opnieuw op de eerste prijs in Aken.


“Aken is de mooiste wedstrijd van het jaar en ik ga er heen om te winnen. Ik heb me de afgelopen drie weken alleen maar geconcentreerd op Aken, want winnen doen je daar niet zo maar. De concurrentie is enorm sterk met onder andere Koos de Ronde, Boyd Exell uit Australië en Thibault Coudry uit Frankrijk. Maar ik heb het volste vertrouwen in mijn span, ze zijn in bloedvorm,” vertelt een gedreven Chardon.

Zowel Chardon als De Ronde en Timmerman hebben tijdens de afgelopen wedstrijden laten zien dat ze in topvorm zijn. Chardon won de Wereldbekerkwalificatiewedstrijden in Windsor en Saumur. Koos de Ronde presteerde zeer sterk in Windsor en in Vecsés, waar hij ook de marathon won. Theo Timmerman reed zijn vernieuwde span paarden naar de winst in Diepenheim en hield in Windsor met de vierde plaats goed aansluiting met de top.

Voor de vierspannen is Aken naast het Nederlands Kampioenschap in Beekbergen van 23 tot en met 26 juli het belangrijkste evenement van het seizoen. De vierspanrijders worden in Aken begeleid door bondscoach Tjeerd Velstra en teamveterinair Ben Horsmans.

Programma vierspannen CHIO Aken 2009:

Woensdag 1 juli: veterinaire keuring en warm-up dressuurwedstrijd

Donderdag 2 juli: dressuurwedstrijd (onderdeel individuele-en landenwedstrijd)

Vrijdag 3 juli: Top Score vaardigheidsproef en
Jump and Drive

Zaterdag 4 juli: marathon (onderdeel individuele-en landenwedstrijd)

Zondag 5 juli: vaardigheidsproef met barrage (onderdeel individuele-en landenwedstrijd)