22 april 2010

Chardon start niet Horst

IJsbrand Chardon start komend weekend niet op de klasse 4 menwedstrijd in Horst aan de Maas. De viervoudig Wereldkampioen wilde twee Lipizzanerschimmels kwalificeren voor het Wereldkampioenschap in Kentucky, maar beide paarden hebben een flinke hoest te pakken waardoor ze niet fit zijn om deel te nemen.


“Ik wilde deze paarden graag voor de zekerheid kwalificeren voor het WK,” licht Chardon toe. “Ondertussen heb ik de vierde Lipizzaner Inci gekocht die al gekwalificeerd is omdat hij op het WK in Beesd alle onderdelen heeft gelopen in het span van Laszlo Juhasz. Hierdoor is de druk om de andere twee te kwalificeren een stuk minder geworden. Nu ze allebei hoesten zie ik af van deelname aan Horst. Ik kijk even hoe het seizoen loopt en beslis dan of ik ze alsnog ga kwalificeren,” legt Chardon uit.

IJsbrand is wel aanwezig in Horst om zijn zoon Bram te begeleiden. De 16-jarige pony vierspanmenner maakt in Horst zijn debuut in de klasse 4 nadat hij eind 2009 kampioen werd in de klasse 3 met zijn vierspan Welsh pony’s.