7 oktober 2013

Chardon wint tweede editie van Indoor Utrecht

Vrijdag en zaterdag werd in de schitterende accommodatie van de Voornruiters in Utrecht voor de tweede keer een indoormarathon gehouden. De vereniging wil jaarlijks in het eerste weekend van oktober een wedstrijd van formaat neerzetten en is daarin met glans geslaagd. Het evenement is tevens een van de drie wedstrijden van District West voor selectie voor de Jumping Amsterdam Districtscup op 26 januari.

Bij de vierspannen drongen Theo Timmerman, IJsbrand Chardon en de Duitser Daniel Schneiders door tot de finale. Timmerman ging als eerste voortvarend van start, nam alle risico en reed er daardoor twee balletjes af. Chardon, die in de eerste manche nog fikse problemen op de brughindernis kende door de onwennigheid van een nieuw voorpaard in zijn schimmelspan, stelde in de finale orde op zaken. De paarden accelereerden fantastisch, de brug was geen probleem meer en alle ballen bleven liggen. Daniel Schneiders wist wat hem te doen stond, maar kon de snelheid van Chardon niet evenaren en moest tot overmaat van ramp in hindernis 9 een extra bochtje draaien. De grote piste van de Voornruiters bood de vierspantoppers een mooie opwarmoefening naar de eerste wereldbekerwedstrijd. Het publiek genoot met volle teugen, zeker toen de drie finalisten na hun ereronde spontaan een spectaculair showtje weggaven.
In de avonduren werd er laaggevlogen in de overige finalerubrieken. De ponyvierspannen hielden allemaal de lei schoon en de verschillen in gereden tijd waren minimaal. Wout van Veluw trok aan het langste eind. In de tandemrubriek tikte Ian van Dasselaar er twee ballen af, maar dankzij zijn razendsnelle tijd bleef hij Stefan van der Graaf voor en boekte hij een nipte overwinning.
In de tweespanrubriek liep het heel anders. Daar pakte Henri de Haas met een afstand van maar liefst 11 seconden de overwinning. In de overige finalerubrieken was er veel concurrentie waardoor de rijders de nodige risico’s namen wat soms één of meer afgereden balletjes tot gevolg had. Stephenie de Groot met Whisper en Elsbeth Broekhuis met Phierrot deden weinig voor elkaar onder. Broekhuis snoepte iets meer dan een seconde af van de tijd van De Groot en was dolgelukkig met haar overwinning in de sterk bezette enkelspanrubriek bij de paarden. Bij de pony’s was Chantal Vermerris met haar razendsnelle Rapsodie de grote favoriet voor de overwinning en maakte dat waar. Gijs van Dijk werd met de schimmel Macho verrassend tweede. De ponytweespannen deden nauwelijks voor elkaar onder. Dankzij een snelle én foutloze rit won Melanie van de Bunt deze rubriek.

Klik hier voor de video's!

Klik hier voor de uitslagen