23 augustus 2010

Chouzenoux zeker van startplaats in Kentucky

De Fransman Stéphane Chouzenoux is door de Franse hippische sportbond geselecteerd om deel te nemen aan de Wereldruiterspelen in Kentucky. Het was lang onzeker of de vierspanrijder, die wel op de nominatieve lijst staat, ook daadwerkelijk zou afreizen.


Chouzenoux had received one last chance from National Trainer Jacques Tamalet at the CAI-A Lähden to prove himself. The former Single Horse World Champion won the international driving event in Conty at the start of the season, came 4th in Windsor but tripped at both Altenfelden and Aachen. The manager of a construction company drove his team of German, Dutch and French bred horses to the 16th place in Lähden and herewith deserved a starting ticket for Kentucky.

“I hope Stéphane will improve his dressage even more,” tells Tamalet. “It is good to have a French delegate at the four-in-hand World Championship in Kentucky in view of the WEG in Normandy in 2014. It is a shame though, that we cannot send a team.”Chouzenoux had van bondscoach Jacques Tamalet op het CAI-A in Lähden nog één kans gekregen om zich te bewijzen. De voormalig Wereldkampioen bij de enkelspannen won de internationale wedstrijd in Conty aan het begin van het seizoen, werd vierde in Windsor, maar struikelde in zowel Altenfelden als in Aken. In Lähden reed de manager van een constructiebedrijf zijn Duits, Nederlands en Frans gefokte ruinen naar de 16e plaats en verdiende hiermee een startbewijs voor Kentucky.

“Ik hoop dat Stéphane zijn dressuur nog meer verbetert,” vertelt Tamalet. “Het is goed om een Franse afvaardiging te hebben bij de vierspannen in Kentucky met het oog op de Wereldruiterspelen in Normandië in 2014. Het is erg jammer dat we geen team kunnen sturen.”

Bron: Hoefnet.nl
Overname zonder voorafgaande toestemming van de redactie is niet toegestaan.