3 december 2009

Christoph Sandmann zet concurrentie op scherp in Hengelo

Als de Nederlandse vierspanrijders denken dat IJsbrand Chardon met zijn nieuwe Lipizzanerspan op donderdagavond 10 december bij de spectaculaire menavond van Hippisch Hengelo de enige concurrent is, dan hebben zij het helemaal mis. De Duitse regerend nationaal kampioen en veelvoudig medaillewinnaar Christoph Sandmann heeft zijn zinnen gezet op de zege in de mini-marathon in het Hengelose Expo Center.

Vanaf 19.30 uur vindt er volgende week donderdag in Hengelo een superspannende menavond plaats. Regerend wereldkampioen Harrie Verstappen uit Eersel is bij de tweespannen paarden de te kloppen man. Maar het dak zal er pas echt afgaan bij de strijd van de vierspannen waarbij Chardon voor het eerst zal starten met de Lipizzanerschimmels die hij onlangs kocht van zijn Hongaarse concurrent Jozsef Dobrovitz.

Om half acht wordt begonnen met de vierspannen pony’s. Daarna komen de tweespannen paarden en de vierspannen paarden in actie. In alle drie rubrieken staat een mini-marathon in twee manches op het programma, waarbij de spanning tot zinderende hoogte wordt opgevoerd doordat de tweede manche in omgekeerde volgorde wordt verreden. De grootste snelheidsduivels zorgen dus steeds voor de sportieve ontknoping.

Voor meer informatie kijk op www.hippischhengelo.nlFoto: Rinaldo de Craen