17 oktober 2008

Clinic Henk Hammers tijdens Paard & Koets

Het unieke Nederlandse tuigpaard is ook als menpaard een topper. Dat heeft het WK Vierspannen in Beesd het afgelopen jaar meer dan bewezen. Speciale aandacht voor het tuigpaard mag dan ook niet ontbreken tijdens Paard & Koets.


De bekende tuigpaardtrainer Henk Hammers uit Zwolle zal samen met een aantal andere rijders een leerzame clinic geven waarbij uiteraard alle aspecten van de training van tuigpaarden en van de tuigpaardensport aan de orde komen. De man van de HBC Stal zal echter ook stilstaan bij het succes van het tuigpaard in de mensport. Waarom is het tuigpaard zo succesvol in de mensport, op basis van welke kwaliteiten? Verder zal hij vertellen over de ervaringen met betrekking tot de afzet van tuigpaarden richting de mensport. In Beesd was de HBC Stal bijvoorbeeld samen met de Detzky Hoeve en Hengstenhouderij Landzicht in combinatie met het KWPN met een promotiestand aanwezig.
Henk Hammers heeft een bijzonder succesvol seizoen achter de rug, hij won drie nationale titels (tweespannen, tandems en klavertje drie) en de Hengstencompetitie met Vaandrager HBC.

www.paardenkoets.nl