17 december 2008

David Saunders met Morgans naar het WK 2010

De voor Amerika uitkomende van oorsprong Britse vierspanrijder David Saunders hoopt in 2010 als enige met een vierspan Amerikaans gefokte paarden aan de start te komen van de Wereldruiterspelen in Kentucky. Saunders heeft hiervoor de Morgan paarden van de Amerikaanse tweespanrijder Alan Aulson ter beschikking gekregen.


In 2005 nam Aulson met deze paarden voor de Verenigde Staten deel aan het WK tweespannen in Wals-Siezenheim.
Peter Tischer, de onlangs aangestelde Duitse trainer van de Amerikaanse vierspannen, was zeer enthousiast over Saunders’ nieuwe vierspan. Saunders hoopt in aanmerking te komen voor een van de negen Amerikaanse startplaatsen op het WK Vierspannen.
Afgelopen weekend was het Black Prong Equestrian Centre in Florida, het thuis van de Aulsons, het toneel van een van de eerste trainingen door Tischer. De Duitser werkte er met verschillende nieuwe en een aantal meer ervaren menners.

Voor de 56-jarige Saunders wordt Kentucky wellicht zijn tweede deelname aan de Wereldruiterspelen. Tijdens de eerste Wereldruiterspelen in Stockholm in 1990 vertegenwoordigde de voormalige koetsier van de Britse Koninklijke Stallen zijn oorspronkelijke vaderland.
 

Meer informatie over David Saunders: www.davidesaunders.com