28 oktober 2013

De nieuwe MenSport komt er aan

MenSport 8 zit boordevol met de kampioenen van de afgelopen -pak weg- zes weken. En daaruit is het moeilijk kiezen: welke kampioen mag op de cover van deze nieuwe MenSport? Uiteindelijk werd het een paard. De zeventienjarige Oscar van de familie Van den Broek haalde in Deurne voor de tiende maal de nationale titel van de enkelspannen binnen.

En verder … 
* Als u MenSport 8 openslaat, maken de ponyaanspanningen hun entree in het wereldkampioenschap te Pau (Frankrijk). Titelhouder van de ponyvierspannen, Bram Chardon, vertelt over zijn WK-voorbereidingen, concurrenten en (mogelijke) toekomstplannen.
* Berry en Claudia van den Bosch baten in Someren een kleinschalige menstal uit: 'Elke menner moet met het paard weg kunnen rijden.'
* Rens Hofstede ontwikkelde alle modellen marathonwagens van De Lemerij. De Anatomic is het paradepaardje. Drievoudig kampioen Jaap van der Horst (sgmw klasse 3, Hippiade L vaardigheid en M dressuur) testte de nieuwste loot aan De Lemerij-boom in de praktijk.
* Joke Nibbelink is al twaalf jaar gecertificeerd Natural Balance hoefsmid. Ze geeft ook les en nodigt de lezers van MenSport uit een trainingsdag te volgen. Wie zich aanmeldt, maakt kans op gratis deelname. Anderen krijgen 25 procent korting.
* Tijdens het Monumentenweekend ontving Winterswijk het Nationaal kampioenschap Traditioneel Gerij. In MenSport een sfeerverslag.
* Uit de SGMW-kampioenschappen voor de klassen 2 en 3 kwamen jonge en bevlogen menners bovendrijven. De kampioenen komen één voor één in MenSport aan het woord.
* De Hippiade Mennen 2013 ging gebukt onder regenbuien maar de kampioenen zijn toch trots op hun medailles en oranje dekens. MenSport portretteerde ze allemaal.
* Theo Timmerman zorgde voor dé verrassing van het jaar: hij werd nationaal kampioen vierspan in Breda en eiste een paar weken later de Europese titel op. Timmerman blijft bescheiden: 'Alleen kan je het niet.' 

Tot slot:
Sportverslaggeving kampioenschappen enkel- en tweespannen in Deurne, finale Talentencompetitie voor jonge menpaarden en -pony's, enkelspannen en paramenners in Luhmühlen, Bundeschampionate Warendorf, regiowedstrijden, MenPost, actualiteiten, winnaar Horsefood 'the best' MenSport Wisseltrofee, Belgisch nieuws, de column van Ineke Westers en reisfeuilleton 'Ravels-Waregem v.v.'.