27 oktober 2014

De nieuwe MenSport komt eraan …

'Kampioenenspecial 2014' luidt de titel van de nieuwe MenSport. Want de schijnwerpers staan in dit nummer op alle menkampioenschappen die de revue hebben gepasseerd. Dat waren er heel wat. MenSport vindt dat iedereen die een kampioenstitel won aandacht verdient. Niet alleen de internationale menners maar ook degenen die 'in de basis' rijden en er mede zorg voor dragen dat de mensport zo populair is. Op de cover één van de jongste coryfeeën op nationaal niveau: Marissa Schuiling. Zij won het Nederlands kampioenschap enkelspan met pony.

* KWPN kampioenschap jonge menpaarden.
* Wereldkampioenschap vierspan paarden.
* KNHS Samengesteld, klasse 2 en 3.
* Hippiade Mennen.
* Nederlands kampioenschap traditioneel gerij.
* Wereldkampioenschap enkelspan paard.
* Vlaams kampioenschap (junioren, para equestrian en CAN**).
* KFPS Outdoor mencompetitie.

* Gerard Leijten legt stap voor stap uit waarop je moet letten als je een meerspan wilt samenstellen en hoe je dat meerspan tot een team kan omvormen.
* Nieuwkomer onder de kunststoftuigen is het merk Arden. Het is van biothane gemaakt. Raymond Letteboer testte het Arden tuig met zijn tweespan in de praktijk.
* Wil je met paard(en) of pony('s) een paar dagen of misschien zelfs een vakantie lang van de natuur genieten en toch een vleugje internationale mensport meepikken? Dan ben je van harte welkom op Landgoed Twittezand waar de familie Manting thuis is. Jans jr. is met zijn Welshjes namelijk internationaal tweespanmenner.
* MenSport heeft in het vorige nummer al aandacht aan Paard&Koets 2014 besteed maar komt in een reminder er nog eens op terug. Inmiddels zijn ook de dagprogramma's bekend.
* Wilbrord van den Broek, wereldkampioen enkelspan met paard, geeft alle credits aan het paard van zijn vader want zonder Oscar was hij wellicht niet zo ver gekomen. In MenSport een kort interview.
* Wil je graag naar één van de voorstellingen op 29 of 30 november 2014 van de Spaanse Hoge Rijschool uit Wenen? Loot dan mee want MenSport mag tweemaal twee toegangskaarten weggeven. Alleen voor MenSport abonnees!Koetserwaals, algemene hippische actualiteiten, MenPost, korte verslagjes van regiowedstrijden, Belgisch nieuws, de reisfeuilleton van Jos Schelles, informatie over producten en de agenda.