20 september 2008

De Ronde en Chardon nemen revanche in Deauville

Koos de Ronde en IJsbrand Chardon hebben vandaag revanche genomen in de internationale vierspanwedstrijd in het Franse Deauville. De Ronde maakte zijn tegenvallende resultaat van gisteren in de korte versie marathon vandaag in het indoorparcours in de hoofdpiste dubbel en dwars goed.


De menner uit Zwartewaal zette met een perfect gereden foutloze rit een hele snelle tijd neer. Alleen de laatste starter en leider in het tussenklassement Boyd Exell wist ruim vijf seconden van Koos’ tijd af te snoepen waardoor Koos op de tweede plaats eindigde. Ook Chardon reed een uitstekende ronde in een snelle tijd, maar zag zijn kans op de overwinning aan zich voorbij gaan toen er een ballonnetje opsteeg in een van de marathonhindernissen en er 5 strafseconden bij zijn eindtijd werd opgeteld. Chardon belandde hierdoor op de derde plaats.

Mark Weusthof werd vandaag met drie afgeworpen balletjes achtste, terwijl Harry de Ruyter niet verder kwam dan de elfde plaats in het 15 deelnemers tellende veld. Zowel de Fransman Stéphane Chouzenoux als de Hongaar József Bozsik werden gediskwalificeerd omdat zij poortje vijf vergaten te nemen.

Foto’s zijn hier in het fotoalbum te vinden.

Tussenklassement na twee onderdelen (onder voorbehoud):
1. Boyd Exell (Aus) 2
2. Jozsef Dobrovitz (Hun) 10
2. Christoph Sandmann (Ger) 10
4. IJsbrand Chardon (Ned) 11
5. Mark Weusthof (Ned) 12

5. Thibault Coudry (Fra) 12
7. Benjamin Aillaud (Fra) 13
8. Koos de Ronde (Ned) 14
9. Werner Ulrich (Sui) 17
10. Gert Schrijvers (Bel) 19
10. Laszlo Juhasz (Hun) 19
10. Fabrice Martin (Fra) 19
13. Harry de Ruyter (Ned) 24
14. Jozsef Bozsik (Hun) 76
14. Stéphane Chouzenoux (Fra) 76