26 oktober 2008

De Ronde flitsend van start in Hannover

Koos de Ronde heeft vanavond de eerste ronde van de FEI Wereldbeker vierspannen een flitsende start gemaakt. Koos zette een fantastisch snelle tijd neer en tikte maar een balletje van de kegels waardoor de menner uit Zwartewaal met glans de wedstrijd won en morgen in de ‘echte’ wedstrijd het voordeel van de laatste start heeft. IJsbrand Chardon eindigde vanavond als vierde.

Ondanks het drukke tijdstip was de Hannover Messe goed gevuld met enthousiast publiek. Titelverdediger en wild card rijder Christoph Sandmann beet vanavond het spits af, maar moest duidelijk nog in zijn ritme komen. Hij mag morgen weer als eerste van start. Ook de Zweed Tomas Eriksson had enige moeite zijn span in de juiste richting te sturen, waarbij het linkervoorpaard het hem extra moeilijk maakte. Eriksson eindigde vanavond als vijfde. De Hongaar Jozsef Dobrovitz en de Australiër Boyd Exell deden vandaag niet voor elkaar onder. Dobrovitz was net een seconde sneller en eindigde op de tweede plaats, nipt voor Exell.
Op zondag 26 oktober om 12.30 uur staat de Wereldbekerwedstrijd op het programma, waarin de vierspanrijders hun eerste punten kunnen verdienen.

UitslagenFoto: Rinaldo de Craen