25 juni 2009

De Ruyter slaat eerste slag in Salland

Enkelspan pony menster Yvonne de Ruyter heeft vanmiddag haar eerste slag geslagen op de zonovergoten terreinen van de eerste editie van Pony Driving Salland in Giethmen. Met For Fun’s Valdino (v. Brummerhoeve’s Boss) zette De Ruyter een score neer van 49,66 punten en bleef daarmee haar landgenoten Arjo van Kekem en Melanie Becker voor.

“Er had meer ingezeten,” vertelde Yvonne achteraf. “Bij het binnenkomen werd hij best sterk en ik heb flink moeten goochelen om hem goed door de proef te kunnen sturen.” Mieke Boom maakte haar nationale én internationale debuut op de prachtige terreinen in Giethmen. De iets jongere zus van Nederlands Kampioen tweespan pony’s Ewoud Boom behaalde onlangs voldoende winstpunten voor de overstap naar de klasse 4 en mocht gelijk in Giethmen starten. Met de New Forest pony Melle Millennium (eveneens v. Brummerhoeve’s Boss) eindigde zij vandaag op de prachtige vierde plaats. De Fransman Maxime Maricourt zette vandaag het beste buitenlandse resultaat neer met 57,47 punten op de vijfde plaats.

Morgen komen de twee-en vierspan pony’s in de ring van de prachtige terreinen in Giethmen, waar de sfeer en de voorzieningen uitstekend zijn.

Klik hier voor de complete uitslag.Foto: Rinaldo de Craen