13 november 2015

Denekamp domein van de menners dit weekend

Euregio Indoor Denekamp is zaterdag en zondag weer het domein van de menners. Diverse (intern)nationale en regionale topkoetsiers binden de strijd met elkaar aan in manege De Zonnebeek. Een dag later wordt er in Denekamp gereden in het kader van zowel de Twente Cup als de Euregio Cup. In beide gevallen komt de concurrentie voor de Nederlandse menners vooral uit Duitsland.

Mark Weusthof, al enkele jaren achtereen niet te kloppen in Denekamp, behoort opnieuw tot de grote favorieten. Theo Timmerman en Hans Heus zijn de belangrijkste uitdagers aan Nederlandse zijde. Ook Dennis Peters is van de partij.

Het kwartet Oranjerijders moet het opnemen tegen Daniel Schneiders, die vooral indoor uitstekend presteert. Ook zijn landgenoot Rainer Duen is er bij, net als de Belgen Glenn Geerts, Tom Leys en Edouard Simonet.

Bij de tweespannen verdedigen Patrick Harink en Pascal Donders de Nederlandse eer. Ze moeten het opnemen tegen een overmacht aan Duitsers, bestaande uit het vijftal Anna Sandmann, Torsten en Sandro Koalick, Jörg Zwiers en Jörg Habbe.
Marijke Hammink krijgt als winnares van vorig jaar bij de vierspan pony’s opnieuw te maken met Aart van de Kamp sr en dit keer ook Bart Zantinge en Aline Mentink.

De oppositie uit het buitenland komt van de drie Duitsers Michael Bügener, Florian Meissner en Karl Heinz Wanstrath en de Belg Kenny Kanora.

Vanaf 18.30 uur komen achtereenvolgens de tweespan paarden, vierspan pony’s (20.00) en vierspan paarden (21.30) in actie. Voorafgaand zijn om 14.00 uur de voorrondes van het jeugdkampioenschap en om 17.30 de finale bij de jeugd.

Euregio Indoor Denekamp is zondag het toneel voor de competities om de Twente Cup en de Euregio Cup Mennen voor enkel- en tweespan paarden en pony’s. Het programma begint dan al om 9.00 uur.

Klik hier voor de startlijstenFoto: Krisztina Horváth