13 november 2009

Dirk Pries wint de Joan Backer Bokaal

De Joan Backer Bokaal, de prestigieuze prijs die door MenSport magazine in het leven is geroepen om het tandemrijden te promoten, wordt op zondag 22 november uitgereikt tijdens Equirience (Paard & Koets).


De wisselprijs wordt elk jaar toegekend aan de menner (nationaal of internationaal) die de tandemsport (klassiek of modern) op bijzondere wijze promoot of heeft gepromoot. De heer Joan Backer stond zelf aan de wieg van het wedstrijd-tandemrijden in nationaal verband. Vanaf 1980 nam hij deel aan de landelijke wedstrijden, met een zelf gefokt tandem Arabieren. Ook internationaal kwam hij met dit tandem uit, dat hij traditioneel reed met een tweewielig rijtuig.

Dit jaar is de Backer Bokaal gewonnen door Dirk Pries, vanwege zijn grote inzet bij en promotie van het tandemrijden. Het feit dat Dirk onlangs is gestopt met de wedstrijdsport én dat zijn dochter Cornelie als eerste tandemrijdster de Backer Bokaal kreeg uitgereikt, geeft de uitreiking een extra dimensie.

Foto: MenSport

Alvorens Eyk Backer de Bokaal namens zijn vader op zondagmiddag om 13.00 uur komt uitreiken, rijdt Dirk Pries in de hoofdring een pas de deux met zijn kleindochter Anouk!
Een item dat u als tandemliefhebber niet mag missen!

www.equirience.nl