8 februari 2010

Districtskampioenschap WEST Mennen

Afgelopen weekend werd bij Stal De Ronde in Zwartewaal het districtskampioenschap West verreden. De minimarathon trok ruim 60 deelnemers waarvan uiteindelijk zes menners zich kampioen mogen noemen: Shari Herrewijnen (enkelspan paard), Pleun Boers (tweespan paard), Koos de Ronde (vierspan paard), Remco Hoondert (enkelspan pony), Joey van der Ham (tweespan pony) en Anton Molendijk (foto - vierspan/tandem pony).


De weergoden waren de organisators van het KNHS-Districtskampioenschap West goed gezind. Nevel waar de zon weliswaar moeizaam doorheen kwam, maar vorst en regen werd de wedstrijd bespaard. Parcoursbouwer en gastheer Piet de Ronde had een leuk en afwisselend parcours neergezet waar de deelnemers nagenoeg allemaal vlot doorheen kwamen. Bij de enkelspan paarden was de concurrentie het grootst met twintig deelnemers. In het basisparcours was het nog Florence van de Broeke die het snelst was, maar de finale ’s avonds was een kolfje naar de hand van de door griep geteisterde Shari Herrewijnenen. Govert de Koning werd tweede, maar behoort tot district Oost, zodat het reserve-kampioenschap uiteindelijk ging naar Leo Paauwe met Ulrich.
Pleun Boers mocht de felicitaties in ontvangst nemen in de rubriek tweespan paarden voor streekgenoot Ton de Winter die met zijn Friezen reserve-kampioen werd.
Koos de Ronde gebruikte de thuiswedstrijd om zijn wereldbeker-vierspan wedstrijdroutine te geven. ‘Deze paarden moet ik gewoon eens per maand wedstrijdroutine geven in de aanloop richting de wereldbekerfinale in Genève half april. Volgende maand rijd ik daarom nog in Bathmen en wat is dan niet mooier om nu thuis te rijden. Publiek, muziek, spanning, een goed parcours, genoeg ingrediënten.’ De Ronde won simpel voor zijn broer Peter de Ronde en de Belg Bruno Taveniers.
Pony-enkelspanrijder Remco Hoondert zette de beste finaleprestatie van de avond neer. De uiteindelijke nummer twee, Chantal Vermerris was weliswaar één seconde sneller, maar zag een balletje rollen.
Joey van der Ham en Anton Molendijk tenslotte werden respectievelijk bij de tweespan en vierspan pony’s districtskampioen.
 

Klik hier voor de complete uitslag.