6 oktober 2023

Doorstart voor Euregio Cup

De 26e editie van Euregio Indoor Mennen Denekamp staat weer voor de deur. Deze aflevering zal anders verlopen dan voorgaande jaren. Dit komt mede doordat de Twente Cup niet meer wordt verreden. Het is gebleken dat de verbindende en versterkende functie van deze cup voor de individuele wedstrijden niet meer uit de verf kwam. Iedere vereniging gaat wel zijn eigen wedstrijd organiseren.

Euregio Cup 2023

Maar het wegvallen van het ene geeft ook weer kansen voor iets nieuws. Menvereniging Emlichheim heeft toenadering gezocht om samen met Nederlandse verenigingen wedstrijden te organiseren. Ook aan de overkant van de grens is het organiseren van wedstrijden lastig geworden. Met deze wetenschap (geen Twente Cup en Duitse belangstelling) hebben Denekamp en Emlichheim besloten om de oude Euregio Cup weer nieuw leven in te blazen.

De vereniging uit Emlichheim heeft veel ervaring met het organiseren van menwedstrijden. Van 3 t/m 6 augustus 2023 zijn er de Duitse kampioenschappen pony’s verreden. Daarnaast beschikken ze over een prachtige accommodatie met een overdekte inrijhal.

Euregio Cup 2023

De Euregio Cup gaat dus over twee wedstrijden met ieders twee manches voor de rubrieken enkel- en tweespan paarden en pony’s. Naast de dagprijzen is er voor de finalisten een beste prijzenpot te verdelen.

Als hoogtepunt van de avond staan de internationale rubriek vierspan pony’s traditiegetrouw op het programma. Hier komen de best menners uit Duitsland, België en Nederland aan de start. Ook de jeugdrubriek zal in Denekamp niet ontbreken.

Klik hier voor meer informatie over de wedstrijd in Emlichheim

Klik hier voor het programma van de wedstrijd in Denekamp