30 mei 2009

Dressuur in Diepenheim

Op zaterdag 30 mei is de eerste klasse 4 menwedstrijd op de terreinen van kasteel Warmelo van start gegaan met de dressuurwedstrijden voor alle rubrieken. Op de zonovergoten dressuurpistes in Diepenheim werden goede prestaties neergezet.

Nadat de Achterhoekse Paardendagen die in het Pinksterweekend gepland stonden werden afgelast, sprong de organisatie van Diepenheim een aantal maanden geleden vol enthousiasme in het gat van de kalender. Twee weken na hun reguliere klasse 1, 2, 3 wedstrijd is het organisatiecomité opnieuw druk in de weer, nu om het de klasse 4 menners naar de zin te maken.
Voor de tweespan paarden is Diepenheim een observatiewedstrijd en daardoor een belangrijk meetpunt voor het WK tweespannen, dat van 20 tot en met 23 augustus wordt verreden in Kecskemét.
Mieke van Tergouw ligt met haar overwinning in de dressuur goed op schema. Met 36,91 strafpunten zette zij de beste proef neer en bleef ook trainingsmaatje Claudio Fumagalli met zes punten voor. Riny Rutjens, Saskia van Heesch en Ben Gosschalk volgen op de voet.
Bij de tweespan pony’s was Ewoud Boom wederom de sterkste, terwijl Yvonne de Ruyter met haar routinier Cupido de beste punten kreeg in de enkelspan ponyrubriek. Ard Roldaan eiste de winst op bij de vierspan pony’s, maar zal vandaag in de marathon een zware dobber krijgen aan Aart van de Kamp jr, die tweede staat.
Regerend Wereldkampioen Jan van den Broek is onverslaanbaar in de dressuur, maar zal zijn beste moeten doen in de technische hindernissen om Toon Voskens en Christiaan Provoost voor te blijven. Bij de tandems gaat Han Gankema aan de leiding, voor Dirk Pries en Petra Noordzij.

Vandaag staat de marathon op het programma, op maandag 1 juni wordt de vaardigheid verreden.

Klik hier voor de startlijsten en uitslagen en bekijk hier de foto impressie van de dressuur.