3 november 2019

Dries Degrieck in vorm

Voor de derde keer bood Jumping Luik plaats aan de vierspansport. Vrijdag- en zaterdagavond stond er een indoor marathonparcours in de piste. De wedstrijd van vrijdag gold als warm-up ronde. Zaterdag werden er in de late avond twee omlopen gereden die de einduitslag opleverden.

Wilfried Blockx had een selectief parcours gebouwd. Glenn Geerts, Dries Degrieck en de Brit Daniel Naprous bonden de strijd met elkaar aan. Voor Glenn was de wedstrijd een prima voorbereiding voor de wereldbekerwedstrijd die volgende week in Maastricht wordt verreden.


Dries Degrieck won opnieuw de indoormarathon in Luik

Dries Degrieck is momenteel de man in vorm. Op 19 oktober werd hij in Zwartewaal al knap tweede achter Boyd Exell. In Luik was hij de beste van het deelnemende trio. De Lipizzaner van zijn vader bleek opnieuw van grote meerwaarde. Dries heeft voor de wereldbekerwedstrijd in Mechelen een wildcard gekregen en wil daar met hetzelfde span starten waar hij in Luik de wedstrijd mee won.

In de eerste manche bleef hij foutloos. In het tweede parcours ging er één balletje af, maar dat kon hij zich gemakkelijk permitteren. Daniel Naprous was in de tweede omloop het snelst, maar over beide manches had Dries een voorsprong van ruim 3 seconden en won -net als vorig jaar- de wedstrijd. Glenn Geerts werd derde.


Daniel Naprous was snel in de tweede omloop en werd tweede

Uitslag Jumping Luik

  1. Dries Degrieck (123,75 / 127,4) 251,15
  2. Daniel Naprous (135,61 / 118,98) 254,59
  3. Glenn Geerts (147,84 / 128,29) 276,13

Auteursrechten voorbehouden. Overname zonder bronvermelding en toestemming via [email protected] niet toegestaan.