9 maart 2015

Droomdebuut voor Cas Hendriks (met videos)

De 17-jarige Cas Hendriks maakte afgelopen weekend een droomdebuut op internationaal niveau. Hendriks won met zijn tweespan Welsh pony’s de internationale tweesterrenwedstrijd in het Franse Lisieux.


Felix-Marie Brasseur was in the lead after dressage and cones with his new team previously owned by Jan Vandenberghe, but Martin Fabrice took the first place after marathon and won the competition

Click here for the video of the dressage test of Fabrice Martin.

Click here for all videos.

Click here for the results.

Hendriks, lid van de Audevard Next Driving Generation, stond na de dressuur en de vaardigheid op zaterdag aan de leiding en gaf deze positie na een zeer sterk gereden marathon niet meer uit handen: “Het was een marathon met vijf hindernissen waarvan vier ruime en een meer technisch. Ik heb mijn pony’s gewoon laten lopen en ze liepen echt goed!”
Cas Hendriks maakt dit seizoen de overstap naar de klasse 4 en nam in Lisieux deel om zich te kwalificeren voor mogelijke deelname aan het WK in Breda in september.
Heidi te Poele, eveneens internationaal debutante, eindigde mede dankzij de winst in de dressuur op een mooie tweede plaats in het eindklassement, waarin beide Nederlandse menners de Franse concurrentie achter zich liet.

Klik hier voor de videobeelden van de dressuurproef van Cas Hendriks.

Klik hier voor de videobeelden van de dressuurproef van Heidi te Poele.Bij de enkelspan pony’s zette Anne Zaayer met de vierde plaats het beste Nederlandse resultaat neer, op de voet gevolgd door Arion Vissers, die dit seizoen haar eerste schreden op het internationale pad zet. De 13 deelnemers tellende rubriek werd gewonnen door de Fransman Ludovic Huet.

Harry Streutker bracht in Lisieux zijn mooie vierspan Arabo-Friese paarden voor het eerst internationaal uit en sloot zijn debuut af met de zesde plaats. Na de dressuur en de vaardigheid ging de Belg Félix-Marie Brasseur aan de leiding met zijn nieuwe span, dat voorheen werd uitgebracht door Jan Vandenberghe. In de marathon werd Brasseur echter voorbij gestreefd door de Fransman Fabrice Martin, die de eindoverwinning opstreek.

Klik hier voor de videobeelden van de dressuurproef van Harry Streutker.

Klik hier voor de videobeelden van de dressuurproef van Félix-Marie Brasseur.

Klik hier voor de uitslagen.

De 22-jarige Tristan Verheijen maakte zijn internationale debuut bij de tweespan paarden. Na de tweede plaats in de dressuur en de derde plaats in de marathon eindigde hij als vierde in het eindklassement. Winnaar was de Fransman Michael Sellier.
Klik hier voor de videobeelden van de dressuur van Tristan Verheijen.The well performing Michael Sellier(FRA) won the pairs class ahead of his opponents. Franck Grimonprez(FRA) finished second and Eve Verna(FRA) third. The 22-year-old Dutch driver Tristan Verheijen made his international debut in the pairs class and finished fourth.

Click here for the video of the dressage test of Michael Sellier.

French single pony driver Ludovic Huet won his class followed by his compatriots Valentine Verna and Maxime Maricourt on the sencond and third place. 

Click here for the video of the dressage test of Ludovic Huet.