8 september 2010

Duits vierspankampioen aan de start in Assen

De Duitse vierspankampioen Christoph Sandmann komt op 11 en 12 september aan de start op de nationale menwedstrijd in Assen. Sandmann bereidt zich momenteel voor op zijn deelname aan de Wereldruiterspelen in Kentucky begin oktober en gebruikt de wedstrijd op de terreinen van Hippisch Evenementencentrum Sunrise Stables in Assen om de laatste wijzigingen aan te brengen in zijn vierspan.


De toeschouwers worden dit jaar met paard en wagen van het parkeerterrein naar het wedstrijdterrein gebracht zodat de bezoekers al bij aankomst het ‘paardengevoel’ krijgen. Voor de kinderen zijn er op zondag 12 september verschillende activiteiten zoals een springkussen.
De toegang is alle dagen gratis, voor het parkeren en het vervoer met de Jan Pleziers wordt een kleine vergoeding gevraagd.
 

Na afloop van de marathon geeft tuigpaardenman pur sang Henk Hammers een show op het hoofdterrein. Hammers stelt verschillende tuigpaarden voor aan het publiek, wat veel spektakel zal opleveren. Bronzen medaillewinnaar van het WK aangepast sporten mennen in Breda Jacques Poppen laat met zijn WK-paard Uwald (v. Pronkjuweel) zien hoe veelzijdig een tuigpaard kan zijn.

Parcoursbouwer Anno Zagers heeft zeven marathonhindernissen ontworpen, waarvan drie geheel nieuwe hindernissen op het terrein naast Sunrise Stables, dat door een buurman ter beschikking is gesteld. De prachtige hindernis met waterpartij vormt het spectaculaire hoogtepunt van de marathon op zondag 12 september.
 

Ruim 50 deelnemers in de rubrieken enkel-, twee-en vierspan en tandems, zowel paarden als pony’s komen dit weekend in actie tijdens de tweede editie van de Menwedstrijd Assen. Voor de rubrieken tweespan paarden en alle ponyrubrieken is Assen bovendien een kwalificatiewedstrijd voor de Wereldkampioenschappen in 2011. Hiervoor maakt het Zweedse internationale jurylid Lisa Larsson deel uit van het jurycorps.
Naast Christoph Sandmann en zijn dochter Anna die uitkomt bij de tweespan paarden, kan de organisatie zich verheugen op meer internationale deelname. Zo starten onder andere deelnemers uit België en Italië waardoor de Menwedstrijd Assen een internationaal tintje heeft.

 

Op zaterdag 11 september wordt de dressuur en de vaardigheid verreden. Op zondag 12 september staat de altijd spectaculaire marathon op het programma. Meer informatie en startlijsten: www.hoefnet.nl en www.sunrise-stables.nl.
 
Deelnemerslijst

Wedstrijdprogramma

Download de flyer