2 maart 2010

Duitse pony’s brengen Amerikaanse menner winst

De Amerikaanse Wendy O’Brien won afgelopen weekend de preliminary tweespan ponyrubriek van de Sunshine State internationale menwedstrijd in Ocala, Florida. O’Brien dankt deze winst aan haar nieuwe pony’s Ben en Francisco die zij onlangs kocht van de Duitse topmenner Steffen Abicht.

 De 16-jarige Duitse rijpony Ben en de 15-jarige Welsh pony Francisco bezorgden Abicht in 2003 en 2005 de individuele wereldtitel bij de tweespan pony’s. In 2007 behaalde menner uit Bad Düben individueel zilver, afgelopen jaar in Greven-Bockholt kreeg hij het brons omgehangen. Abicht maakte met Ben en Francisco deel uit van het onoverwinnelijke Duitse team, dat de afgelopen vier keer steeds goud won op de Wereldkampioenschappen combined pony’s.

Foto’s: Pics Of You

Wendy O’Brien kwam door de Amerikaanse vierspanrijder Chester Weber en zijn Duitse trainer Michael Freund in contact met Abicht. O’Brien hoopt volgend jaar met dit successpan deel uit te kunnen maken van het Amerikaanse team op het Wereldkampioenschap. Waar de vijfde editie van het WK combined pony’s wordt gehouden is nog onduidelijk.

Klik hier voor de uitslagen van Sunshine State.