5 april 2010

Eerste editie menwedstrijd Biddinghuizen succesvol

Ondanks de zware regenval op zaterdag en zondag en de in eerste instantie vele twijfels onder de menners en officials is de eerste editie van de Flevomendagen in Biddinghuizen tijdens het Paasweekend succesvol gebleken.


Foto: Rinaldo de Craen

De tweede editie van de menwedstrijd Biddinghuizen staat al op de kalender voor 2011. Dan is het Paasweekend van 23 tot en met 25 april wederom gereserveerd voor de enige klasse 4 menwedstrijd in Flevoland.
 

Klik hier voor de volledige uitslagen.

Klik hier voor de foto’s in het fotoalbum.

In de klasse 4 waren 26 deelnemers naar de terreinen van Flevo on Ice getrokken. De driekoppige rubriek enkelspan pony werd ruim gewonnen door Yvonne de Ruyter. Ewoud Boom versloeg zijn enige concurrent Wolter van der Veen in de tweespan ponyrubriek. Henk Garrits won de dressuur en de vaardigheid bij de tweespan paarden en bouwde hiermee een grote voorsprong op. Carlo Vermeulen won de marathon, maar dit bracht Garrits’ eerste outdoor overwinning van het seizoen totaal niet in gevaar. Cornelie de Geijter hield als enige deelneemster de tandemrubriek in ere. Bij de vierspan pony’s won Marcel de Vries met overmacht de marathon en kon daardoor ook de eindoverwinning in de wacht slepen. De rijders bij de vierspan paarden benutten de eerste wedstrijd in Biddinghuizen vooral om nieuwe paarden uit te proberen in de verschillende onderdelen. Dressuur-en vaardigheidswinnaar Koos de Ronde won de wedstrijd voor Theo Timmerman en Mark Weusthof, die de marathon op zijn naam schreef.
 

De dressuurterreinen lagen er bij als een biljartlaken en konden de regen prima weerstaan, het vaardigheidsterrein daarentegen was van mindere kwaliteit. Maar ook dat wordt, evenals een aantal andere verbeterpunten, volgens organisators Ton Kruithof en Rob Taconis binnenkort in orde gemaakt zodat dit volgend jaar geen rol meer speelt. De zes door Daan van Dijk ontworpen marathonhindernissen hielden zich goed voor de ruim zestig klasse 1, 2, 3 en 4 deelnemers. Het deelnemers kampeerterrein aan de asfaltbaan naast de ijsbaan leverde niet direct het saamhorige kampeergevoel op, maar was wel functioneel met de rechtstreekse ‘privé’ stroomaansluitingen op de in grote getale aanwezige lantaarnpalen.