11 november 2013

Eerste Jumping-Amsterdamgangers bekend

Afgelopen weekend vond bij Stal De Ronde in Zwartewaal de eerste van een serie van drie minimarathons plaats. Afgezien van leuke dagprijzen, werd ook fel gestreden om de selectieplaatsen voor District West voor de menavond van Jumping Amsterdam, 'Mennen in Mokum' op 26 januari 2014.


Alle ogen in District West waren gericht op de selectie voor 'Mennen in Mokum', in Zwartewaal werd de tweede van in totaal drie selectiewedstrijden verreden. Stephenie de Groot wist met de winst bij de enkelspan paarden al na twee wedstrijden haar plek op te eisen voor Jumping Amsterdam, terwijl Jacco van 't Westende (ponyvierspannen) en Daniëlle van der Vlis (ponytweespannen) hetzelfde deden. Chantal Vermerris zette met haar pony het beste dagresultaat neer. De top-drie in de jeugdrubriek werd een De Ronde-onderonsje. De twaalfjarige Anna de Ronde eiste de overwinning op voor haar zus Julia (8 jaar) en broer Pieter (10 jaar). Bij de vierspannen was het Koos de Ronde die simpel won, John Smit was de snelste bij de tweespannen.
Op zaterdagavond en zondag was een drukte van belang. Tuigenmaker Van Rijs uit Zevenhuizen had twee schootskleden ter beschikking gesteld voor diegene die het netste zijn aanspanning rondstuurde. Gregor Melsen werd bij de paarden door jury deze prijs toebedeeld, Gijs van Dijk mocht de prijs in ontvangst nemen bij de pony's.

Klik hier voor de uitslagen.