6 januari 2009

Eerste menavond in Zwolle

In navolging van de succesvolle menavond van Hippisch Hengelo heeft Zwolle International voor het eerst ook een indoor marathon in haar programma opgenomen. Donderdagavond 15 januari staat geheel in het teken van de mensport waarin deelnemers in de rubrieken vierspan pony, tweespan paard en vierspan paard het in de IJsselhallen tegen elkaar opnemen.

Het showblok belooft bijzonder te worden, want wanneer zie je nu de juryleden eens zelf aan de leidsels? Juryleden behoren te beschikken over basis-menkennis en of dit ook daadwerkelijk zo is zullen we in Zwolle te zien krijgen. Menjuryleden Peter Bonhof, Gerrit Hemink en Gerrit Kraai nemen zelf de leidsels van een tweespan ter hand voor het rijden van een indoor marathonparcours. Zij krijgen hierbij uiteraard wel een beetje hulp en wel van niemand minder dan van Mark Weusthof, die speciaal voor deze gelegenheid met een extra span naar Zwolle komt.

De avond begint om 19.30 uur en duurt tot ca. 23.00 uur.
Informatie en kaartverkoop: www.zwolleinternational.nl
 

De avond begint om 19.30 uur met de vierspan pony’s, waarin drievoudig Hengelo-winnaar John van Dorresteijn het opneemt tegen Wereldkampioen Jan de Boer, vader en zoon Van de Kamp, Jannes Kinds en Marijke Hammink.
Bij de tweespan paarden strijdt de winnaar van Hippisch Hengelo 2008 Ben Gosschalk tegen Henk Garrits, Raymond Letteboer, Harry Verstappen, Claudio Fumagalli en Geert Dijkhof. Ook in deze rubriek staan een vader en een zoon op de startlijst; Alfons en Tom Engbers zullen alles uit de kast halen om het hun concurrenten moeilijk te maken.
Herman ter Harmsel won in Hengelo bij de vierspan paarden en verschijnt ook in Zwolle aan de start. De manegehouder uit Rijssen neemt het op tegen Mark Weusthof, Ton Monhemius, Hans Heus, Peter de Ronde, Pascal Donders en de lokale coryfee Ton Kruithof uit Kampen.