20 augustus 2014

Eerste Mendag Oost Achterhoek

Op 20 september vindt de eerste Mendag Oost Achterhoek plaats. Vanwege het wegvallen van de samengestelde menwedstrijd in Bredevoort bij de Slingeplas is, om de regionale menners een alternatief te bieden, deze dag opgezet.

Menvereniging De Koetsiers Aalten – Dinxperlo en Menvereniging Winterswijk Oud Gerij organiseren samen met de Winterswijkse Ruiter en Pony Club dit evenement bij manege Winterswijk. Er wordt een KNHS cat. 4 impulswedstrijd neergezet voor alle aangespannen rijders, jong en oud. De impulswedstrijd bestaat uit een 5-tal hindernissen en een vaardigheidsparcours. Naast veel wedstrijdactie, bevat de dag lesmomenten voor alle leeftijdsgroepen. Tevens is de Mendag de afsluiting voor de Jeugdmendagen Oost Achterhoek 2014. De jeugdmenners krijgen hier een laatste lesmoment en gaan daarna de strijd met elkaar aan in de hindernissen en/of in het vaardigheidsparcours, waarna de uitslag van de jeugdmencompetitie bekend wordt gemaakt.
Met het organiseren van de mendag hoopt de organisatie jeugd en geïnteresseerden enthousiast te krijgen voor het rijden met een aanspanning.
Tot slot wordt ook een spectaculaire Ride and Drive gehouden. Springruiters rijden eerst het  springparcours, waarna ze als groom op een marathonwagen het vaardigheidsparcours afleggen. De snelste combinatie wordt uitgeroepen tot winnaar van deze rubriek.

Klik hier voor meer informatie