2 november 2014

Eerste ‘Mennifique wisseltrofee’ voor Jan van den Broek

Vandaag werd tijdens Paard&Koets de eerste ‘Mennifique wisseltrofee’ uitgereikt aan Jan van den Broek. Met deze wisseltrofee wil het evenement enthousiaste personen in het zonnetje zetten die soms voor, en vaak achter de schermen, veel voor de mensport betekenen.

Jan van den Broek is vader van Wereldkampioen Wilbrord van den Broek en opleider van Oscar, de ruin waarmee Jan in 2008 Wereldkampioen werd en Wilbrord dit jaar in Izsák. Jan werd zeven maal Nederlands Kampioen (2004 tot en met 2010) met de Inspekteur-afstammeling. In 2011 nam zijn zoon de leidsels over van het inmiddels achttienjarige menpaard en ging vervolgens vier keer onafgebroken met de Nederlandse titel naar huis.

Jan was jeugdtrainer bij District Zuid, is jurylid en geeft tot op de dag van vandaag nog zeer regelmatig les aan menners in zuid Nederland. Jan is groom van zijn kleinzoon Tjeu Hanegraaf, die met zijn pony enkelspan rijdt in de klasse 1, en waarbij Jan zelfs meerijdt in de marathon. De verantwoordelijke commissie van Paard&Koets is van mening dat Jan van den Broek het verdient om hem voor zijn grote bijdrage aan de mensport te eren met deze wisseltrofee.

De Mennifique wisseltrofee is een bronzen beeld van een prachtige paardentorso, verbeeld met bijzonder gevoel voor detaillering. Als blijvende herinnering ontvangt de winnaar bij de volgende verkiezing een kleine reproductie van de wisseltrofee.