3 maart 2010

Eerste Voskamp Bokaal groot succes

Zaterdag 27 februari werd voor de eerste keer de indoor marathon om de Voskamp-Bokaal verreden in de manege de Spreng in Laag Soeren. Dit initiatief bleek een schot in de roos mede dankzij het grote aantal deelnemers en de enorme publieke belangstelling.

Enkelspan pony’s 1e Thijs Gerritsen – Maurik
2e Linda Tutert – Heeten
3e Rob Wijten – Twello

Tweespan pony’s 1e Renske van de Reijden – Vierhouten
2e Rob Dijkhuis` – Geesteren
3e Harco Schuit – Putten
4e Coen Koggel – Raalte
5e Mariek Barmentlo – Wilp Achterhoek

Langspan pony’s 1e Eline ten Voorde – Klarenbeek tandem
2e Rein Hazelaar – Empe vierspan
3e Erik van de Peppel – Elspeet vierspan

Enkelspan Paard 1e Truus Wastenecker – Westendorp
2e Bert v d Hater – Ochten
3e Wim te Winkel – Winterswijk
4e Wim Overeem – Twello
5e Adrie Kros – Klarenbeek
6e Ronald Govers – Halfweg

Tweespan paarden 1e Henk Garrits – Lieren
2e Eric Bouwhuis – Rijssen
3e Patrich de Vries – Vaassen

Langspan paarden 1e Rene Schuiling – Herveld vierspan
2e Hans Heus – Eerbeek vierspan
3 Tonnie Wolters – Empe tandem

Voor foto’s kijk de site van Voskamp, onder het kopje agenda: www.voskamphall.nl
 

Dat pech en geluk soms vlak bij elkaar liggen bleek voor Patrick de Vries uit Vaassen met zijn tweespan. Na twee goed verlopen manches brak de as van zijn rijtuig. Even zag het er naar uit dat de klasse 3 menner niet in de finale kon starten, maar sponsor Voskamp bood uitkomst. Met man en macht werd de marathonwagen die als aankleding in het parcours stond klaargemaakt zodat Patrick toch aan de finale kon deelnemen.

Tijdens de pauze reden Rein Hazelaar uit Empe en Herman Boeve uit Bant beiden met een zesspan shetlanders een shownummer dat bestond uit het nemen van de kegelpoorten. Nadat Rein Hazelaar als winnaar werd uitgeroepen moest hij zich opnieuw in het midden van de ring opstellen. Rein kreeg ter plekke een nieuwe marathonwagen aangeboden, gesponsord door Voskamp.

 

De kwalificatierondes werden verdeeld in twee manches waarbij elke aanspanning een kegelparcours reed. Hierin waren twee marathonhindernissen opgenomen. Door de hoge snelheden en de vele snelle wendingen van de deelnemers rolde er menig balletje of voetbal van de hindernis. Renske van de Reijden zette de snelste tijd van de dag neer in 1.32,8 minuten. Dit is een gemiddelde snelheid van 20 kilometer wat in feite neer komt op 40 a 50 km op de rechte stukken.Tijdens de finalerondes in het avondprogramma konden de deelnemers een envelop met inhoud winnen, maar barstte ook de strijd los om de Voskamp- Bokaal. Hierbij ging het erom wie de meeste tijd afreed van het overdag behaalde resultaat. Harco Schuit uit Putten stond met zijn tweespan pony’s met 17 seconden geruime tijd aan kop, maar Tonnie Wolters uit Empe reed er met zijn tandem paarden maar liefst 43 seconden af en werd hiermee de winnaar van de eerste Voskamp Bokaal.