24 augustus 2013

EK Jeugd: Duitsland aan de leiding

Het Duitse team gaat na de dressuur en de marathon aan de leiding in het landenklassement van het EK jeugd in Szilvásvárad, Hongarije. Oostenrijk volgt op slechts drie strafpunten afstand, terwijl het gat met het als derde geplaatste Hongaarse team maar liefst 18 strafpunten bedraagt. België staat op de vierde plaats.

Bij de kinderen kleurde de top drie in de marathon geheel Hongaars. De overwinning werd opgeëist door Ábel Tabajdi, voor Liliána Szajkó en dressuurwinnares Anett Érsek, die de leiding in het klassement wist te behouden.

De marathon in de junioren rubriek werd eveneens gewonnen door een Hongaarse deelnemer. Marina Genzwein won dit onderdeel, voor haar Oostenrijkse concurrenten Bernhard Obernaus en Viktoria Gösweiner. Winnares van de dressuur de Poolse Monika Swiecicka behaalde de zesde plaats en gaat nogsteeds aan de leiding.

Bij de Young Drivers was de Pool Filip Nowacki zijn concurrenten te snel af. Hij bleef de Oostenrijker Roman Elend en zijn landgenoot Marcin Kilanczyk voor. Nowacki is opgeklommen naar de tweede plaats na de dressuur en de marathon en staat op slechts één strafpunt achter Anika Geiger. De Oostenrijkse Jacqueline Pirhofer staat derde, binnen twee strafpunten van Geiger zodat het morgen een spannende strijd wordt in de vaardigheid.

Klik hier voor de foto's met dank aan Krisztina Horváth.

Klik hier voor de uitslagen.Foto: Krisztina Horváth


Foto: Krisztina Horváth


Foto: Krisztina Horváth