17 september 2016

Elsegem: Edith Chardon voert tussenklassement aan

De prachtige terreinen van Domein De Ghellinck in Elsegem vormden vandaag het sfeervolle decor voor de dressuur-en vaardigheidswedstrijden van de internationale wedstrijd en het Belgisch Kampioenschap. Het bleef ondanks de bewolkte lucht uiteindelijk droog en de dag eindigde zelfs met een stralende zon.

De vier Nederlandse ponyvierspanrijders vormen de internationale rubriek, die na de dressuur en de vaardigheid wordt aangevoerd door Edith Chardon, op de voet gevolgd door Nederlands Kampioen Joey van der Ham. René Limpens en Marcel de Vries volgen op enige afstand.

Bij de internationale vierspan paarden gaat de Fransman Maxime Maricourt aan de leiding, voor zijn enige concurrent in deze rubriek Harry Streutker.

Gerard Leijten behaalde met de paarden van de Amerikaan Scott Dancer de tweede plaats in de dressuur en behield deze positie in het klassement na de vaardigheid. Sven Stuyck gaat momenteel aan de leiding in het Belgisch Kampioenschap, waarin Leijten uiteraard niet meedingt.

Morgen staat de deelnemers een mooie marathon te wachten op de terrein van De Strohoeve. In het traject zijn acht marathonhindernissen opgenomen, ontworpen door de Belgisch parcoursbouwer Wilfried Blockx, onder supervisie van level 4 parcoursbouwer Jeroen Houterman.

In de diverse rubrieken van het Belgisch Kampioenschap zijn de verschillen in de top minimaal, zodat de behaalde resultaten in de marathon doorslaggevend zullen zijn voor het verdelen van de medailles.

Om 11.00 uur wordt de marathon 45 minuten stilgelegd voor het optreden van K3, waar inmiddels 10.000 kaarten voor zijn verkocht.

Klik hier voor de startlijsten en uitslagen.

Klik hier voor de foto's.