13 november 2009

Equirience: menshow met wereldkampioenen

Traditiegetrouw vindt op zaterdagavond tijdens het evenement Equirience (Paard & Koets) de menshow plaats, die dit jaar op 21 november grotendeels in het teken staat van de twee wereldkampioenschappen en even zoveel wereldkampioenen.


De avond wordt afgesloten met een spetterende team marathon.
Door middel van loting komen teams tot stand tussen top-tweespanrijders paarden en vierspanrijders pony’s.
En het zijn bepaald niet de minsten die aan de start komen!
Deelnemende menners zijn wereldkampioen Harrie Verstappen, Alfons Engbers, de Zwitsers Beat Schenk (zilver op het WK) en Nederlands Kampioen Ben Gosschalk.
De vierspanrijders zijn marathonspecialisten Aart van de Kamp jr., Sjekkie Lenssen, Peter de Koning en Marcel de Vries.

Kaarten voor de menshow kunt u bestellen via www.equirience.nl
 

Natuurlijk mag de wereldkampioen tweespanrijden Harrie Verstappen niet ontbreken tijdens de menshow!
Harrie is een marathonspecialist, tijdens het WK bracht zijn overwinning in de marathon hem uiteindelijk de wereldtitel. Harrie zal tijdens zijn clinic uitleg geven over de opbouw en wijze van training die heeft geleid tot dit sublieme resultaat. Hij wordt tijdens de clinic bijgestaan door voormalig wereldkampioen Riny Rutjens.
Na de clinic van Harrie en Riny worden beide wereldkampioenen en het gouden WK tweespanteam gehuldigd.

 

Het feit dat de Nederlandse ponymenners op het WK lager dan verwachte juryresultaten wisten te behalen in de dressuur was het startpunt voor menig discussie.
Moet een (internationaal) jurylid rekening houden met de mogelijkheden en beperkingen van de diverse rassen.
Gaat het er in de wedstrijdsport om welk paard c.q. welke pony het beste loopt binnen die beperkingen, of moeten ras / bouw van het dier buiten beschouwing worden gelaten?
En als dat het geval is, hoe houdt Nederland dan in de toekomst aansluiting bij de wereldtop?
Ad Aarts, assistent-coach van het WK-team van de ponymenners, zal zijn visie geven op deze problematiek met medewerking van drie leden van het zilveren WK-team: Aart van de Kamp jr., Karel van Kekem en Ewoud Boom.


Foto: MenSport

Mennen is teamsport! Het bewijs daarvan is de familie Becker. Vader, moeder en dochter Becker hadden een gezamenlijke droom: aan het WK ponymennen deelnemen.
De 17-jarige Melanie mocht uiteindelijk, op individuele titel, afreizen naar Greven-Bockholt…..waar zij de gevestigde orde versloeg!
Met teamwork, talent en doorzettingsvermogen heeft de familie Becker haar droom bereikt en is Nederland een wereldkampioene van formaat rijker!
Melanie zal samen met haar instructeur, Gerard Leyten, een clinic verzorgen.