4 april 2015

Ermelo: Fumagalli koning van de dressuur

Ook vandaag stond de internationale menwedstrijd op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo geheel in het teken van de dressuur. Onder droge maar koude omstandigheden reden de rubrieken tweespan paard, enkelspan pony en meerspan pony's en - paarden hun proeven. De tweespanmenners waren zeer te spreken over mooie ring op zandbodem: ”Een WK waardig!” Claudio Fumagalli kon op de hoogste waardering rekenen bij de internationale tweespan paarden rubriek. Maar liefst 32,38 punten oftewel 79,8% scoorde de voor Italië rijdende beroepsmenner.
Het ideaalbeeld van een span dat echt een blok vormt werd door hem gerealiseerd, waarbij hij tevens overduidelijke verschillen in de gangen toonde. Vooral de verzamelde draf was prachtig om te zien. Op twaalf punten achterstand eindigde Riny Rutjens op de tweede plaats en bronzen Nederlands kampioen Antonie ter Harmsel op de derde plaats.  Henk Garrits won met 58,76 punten de nationale rubriek tweespan paarden, gevolgd door Carlo Vermeulen.
De overwinning bij de grote gevarieerde groep enkelspan pony’s ging naar regerend Nederlands kampioen Marissa Schuiling. Maar het verschil met Yvonne de Ruyter is minimaal. Tamara Pijl, die met twee pony’s meerijdt eindigde in het dressuuronderdeel op de derde en zesde plaats in deze rubriek waar zeven nationaliteiten aan mee doen.
Regerend Nederlands en wereldkampioen Bram Chardon was bij de nationale vierspan pony’s niet te kloppen met 41,31 strafpunten. De Belgische vierspanmenster Tinne Bax behaalde met 50,65 punten de eerste plaats in de internationale rubriek, vlak voor Jannes Kinds.
De Spanjaard Juan Antonio Real Garcia won verrassend het dressuuronderdeel van de vierspan paarden, waar de Duitse menster Mareike Harm op de tweede plaats eindigde.
Morgen rijden alle deelnemers de vijf marathonhindernissen.

Klik hier voor alle uitslagen

Klik hier voor foto’s